Review app nijntje telt

Review app nijntje telt

Veel peuters zijn dol op Nijntje. Het lieve konijntje heeft sinds maart 2014 een nieuwe app "Nijntje Telt". Met Nijntje leert je kindje spelenderwijs tellen van één tot en met tien. Deze app wilden wij natuurlijk weleens uitproberen.

Leuke en leerzame Nijntje app

Deze keer eens een wat andere blog die jullie vast aanspreekt. Veel kindjes zitten namelijk regelmatig achter de iPad en willen leuke spelletjes doen. Het vinden van een leuke en leerzame app is dan vaak nog een hele klus. Aanbod in overvloed maar er zit vaak veel rommel tussen. De Nijntje app is een leuke uitzondering op de regel en favoriet onder peuters. Mijn zoontje Liam, van drie jaar, ging er dan ook enthousiast mee aan de slag. Als snel had hij door hoe het werkte. De spelletjes zijn helder en duidelijk en stimuleren kindjes om te gaan tellen.

Daarnaast is alles Nederlands gesproken, speels en leerzaam. Kindjes worden beloond als ze een spelletje goed hebben gedaan. Waardoor ze het leuk vinden om deze keer op keer te spelen. De gehele app is voorzien van de bekende Nijntje stijl zowel qua look & feel als qua stem waardoor kindjes deze direct herkennen. 

Favoriet bij Liam is spelletje tien. Hier maak je een mooie tekening door de sterretjes van één tot en met tien met elkaar te verbinden. Een echte aanrader dus voor kindjes vanaf een jaar of 2 tot ongeveer 4/5 jaar. Als ze wat ouder zijn zal de uitdaging er wat sneller af zijn. Maar voor een peuter is het zeker een leuke app.  

De app bestaat uit tien spelletjes:
1. Weet jij de goede weg te vinden, breng 1 hond naar zijn hondenhok. 
2. Weet jij welke 2 voorwerpen bij elkaar horen? 
3. Verdeel de taartjes over de 3 borden, weet jij hoeveel er over blijven?
4. Maak groepjes van 4 kersen, kijk naar de stippellijn om te zien hoe het moet. 
5. Geef alle 5 boerderijdieren een mooie kleur.
6. Zoek het juiste aantal ballen bij het cijfer.
7. Laat alle 7 ballonnen knallen!
8. Zoek en kleur 8 peren in de perenboom
9. Laat 9 kuikentjes uit hun ei komen, tel ze allemaal
10. Maak een mooie tekening door deze 10 lijnen met elkaar te verbinden. 
De apps van nijntje zijn speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters. Zezijn zo opgebouwd dat het voor zowel de allerkleinsten als grotere kinderen leerzaam en leuk is. Via het hoofdmenu kun je makkelijk wisselen tussen de verschillende spelletjes. 

De nijntje app is verkrijgbaar in de app store voor €1,79. Release datum: 14 maart 2014. 

Nog meer Nijntje zien? Bekijk en bestel hier de leukste producten van Nijntje.  
Review app Nijntje Telt

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.