Het leukste kraamkado voor baby en moeder

Kraamkado meisje Kraamkado jongen Kraamkado uni

Kraamkado tips/lijstje

Veel ouders hebben tijdens de zwangerschap al een kraamkado verlanglijstje aangemaakt. Maar vergeten die, in alle euforie, ook weleens te vermelden op het geboortjekaartje of aankondiging. Weet je niet wat de smaak van de ouders is vraag er dan naar. Als ze geen lijstje hebben kun je ook vragen wat ze het liefste willen ontvangen. Vaak zijn er toch wel een aantal items die niet vaak gegeven worden maar waar je ouders wel heel blij mee kunt maken. Dit wordt vaak erg gewaardeerd. Zo weet je zelf ook zeker dat datgene wat je geeft in de smaak valt. 

Hip kraamkado

Ken je de smaak van de ouders wel een beetje en wil je dat het kraamkado een verrassing blijft? Dan is het leuk om iets te geven wat nieuw uitgekomen is. De kans is dan klein dat ze het al hebben gehad. De collectie van Ik Ben Zo Mooi wordt wekelijks aangevuld met hippe en unieke kraamkadootjes die je niet overal terugziet. Als kers op de taart kun je al jouw cadeautjes ook gratis mooi laten inpakken. Dit vermeldt je in de laatste stap van de winkelwagen bij opmerkingen. Onderstaand mijn top 3 van dit moment. 

1. Chewies & More speenketting

Chewies & More rammelaar + speenketting Leopard set
Een musthave voor kindjes die dol zijn op fopspenen. Door de basic kleuren past hij overal bij. Superhandig in gebruik doordat het speentje niet meer elke keer op de grond rolt. Check wel vooraf even subtiel of de newborn een speentje gebruikt of wil gaan gebruiken. Niet iedere baby wil deze namelijk. 

2. Slabbetjes in trendy kleuren

Het klinkt wat saai maar ik weet zeker dat de aanstaande ouders blij zullen zijn met dit kraamkado. Slabbetjes in verschillende kun je namelijk nooit genoeg hebben. Ik gebruik zelf twee varianten. De leukste, vaak wat kleiner bandana slabjes, om heel de dag door te dragen. En de grotere varianten, om aan te doen tijdens het drinken en eten. De trendkleuren van dit moment zijn natuurlijk nog steeds okergeel, roestbruin en vergrijsde zachte pastels in roze, groen en blauw. En helemaal handig zijn de siliconen slabben van Mushie en Chewies & More. Scheelt toch weer een hoop was doordat je ze af kunt nemen met een doekje. Daarnaast blijven de kleertjes schoon omdat eventuele etensresten in het bakje onderaan het slabje blijven hangen. 

Mushie kraamkado siliconen slab

3. Kinderbestekje als kraamkado

Een ander leuk cadeau zijn de eerste kinderbestekjes van Grabease. Het mooie aan deze bestekjes is de opstaande rand. Dit maakt dit vorkje en lepeltje ideaal om mee te starten. Zo kan het namelijk niet te ver in het keeltje worden gestoken en door de dikkere handgreep kunnen kindjes deze al snel vasthouden. Het zelf vasthouden van bestek stimuleert daarnaast de motoriek en maakt het eten leuker. Bekijk hier alle handige en mooie eerste bestekjes

Eerste bestekje

Kraamkado voor mama

Omdat het kleintje al genoeg wordt verwend is het ook leuk om iets aan de mama te geven. Het helpt vaak om te bedenken wat je zelf graag wil hebben of weleens hebt gehad. Een leuke pyjama zal vaak wel in de smaak vallen. Deze doe je bijna elke dag aan en is zeker in de kraamtijd een must. Het merk Charlie Choe staat hier bekend om. Wil je groots uitpakken dan kun je de meeste modellen ook in de mini-mee variant bestellen. Zo kunnen mama en kindje samen lekker comfortabel twinnen.

Tot slot laat het cadeautje, zoals al eerder aangegeven, gratis leuk inpakken en doe er een mooie gratis kaart bij om het geheel af te maken!

Meer inspiratie nodig? Bekijk hier onze Top 10 hippe kraamcadeautjes.

Heb je zelf nog leuke tips of opmerkingen? Laat ze hieronder achter. Ik hoor graag van je.

Lots of Love

Jacolien
Founder & owner Ik Ben Zo Mooi