Gratis verzending boven de €25,- in NL en BE daaronder €4,49
Kies zelf je afleverdag en tijdstip

Kindermatras

Een kind ligt veel in bed. Daarom is het belangrijk dat een matras veilig en van goede kwaliteit is. Houd rekening met de volgende criteria:

  • Het matras moet stevig zijn. Je kind kan het matras dan niet zelf optillen. Je kind kan ook niet onder het matras komen.
  • Het matras moet goed in het bedje passen. Je moet het matras makkelijk in het bedje kunnen leggen, maar er mag geen ruimte zitten tussen het matras en de zijwanden. Anders kan je kind tussen het matras en de zijkant van het bedje komen.
  • Het matras mag niet te zacht zijn, want dan kan het gezicht van je kind in het matras zakken. Je kind kan dan stikken. Je kunt zelf controleren of het matras niet te zacht is: druk met je platte hand en gestrekte arm op het matras. Als het goed is, druk je het matras maar een klein stukje in.
  • Het matras moet vlak zijn.
  • Koop nooit een matras met een plastic hoes. Een nadeel van plastic is dat het warm is. Een plastic matras laat geen frisse, schone lucht door. Je kind kan daardoor stikken.
  • Gebruik geen matras met korrels. Het hoofdje van je kind zakt hierin weg. Als je kind op zijn buik rolt, kan het misschien stikken.

Matrasbeschermer met ventilerende toplaag

Een matrasbeschermer met een ventilerende toplaag, bestaat uit een niet-vochtdoorlatende laag met daarop een laag met een honingraatstructuur. Er zijn hiervan veel verschillende merken en typen op de markt.

 

Gratis verzending boven de €25,- in NL en BE daaronder €4,49
Voor 16:00 uur besteld dezelfde werkdag verzonden
Kies zelf je afleverdag en tijdstip