Aandacht voor gebrabbel van baby belangrijk

Aandacht voor gebrabbel van baby belangrijk

"A smile is a language that even a baby understands" maar we willen natuurlijk graag dat ze ook meer begrijpen. En dat kunnen baby's ook al heel vroeg. Lees in dit artikel verder wat je zelf kan doen om de ontwikkeling van je baby te stimuleren.

Aandacht voor babybrabbels verbeterd de taalontwikkeling 

De taalontwikkleing kun je op een heel eenvoudig manier stimuleren. Schenk aandacht aan je kindje zodra hij brabbelt. Daarbij gaat het er niet om dat je op elk geluidje reageert maar wel op de manier waarop je dat doet. Reageer positief en neem het baby gebrabbel serieus. Dit lijkt uit onderzoek de taalonwikkeling te stimuleren. En bovendien is het ook nog eens super gezellig. 

Zorgt een tweetalige opvoeding voor slimmere baby's?

Spreken jullie in je gezin daarnaast twee talen? Dan hoeft dit niet verwarrend te zijn voor het jullie kindje. Vaak kunnen ze talen namelijk beter scheiden dan volwassenen. Naar aanleiding van onderzoeken lijkt dit dan ook juist een positief effect te hebben op het leerproces van baby's. Het zou het geheugen van uw kindje trainen waardoor ze sneller dingen kunnen onthouden. En dat is voor goed voor de ontwikkeling. Kortom ken jij of je partner meerdere talen dan is het zeker aan te bevelen om regelmatig in een tweede taal te spreken en uw kindje hieraan te wennen. Ze zullen daar in hun verdere leven dan vaak veel profijt van hebben.

Leuke uitspraken van kleine wijsneuzen

Is jouw kindje de babyleeftijd ontgroeit? Dan kun je na het volgen van bovenstaande tips, de leukste spreuken verwachten :-). Speciaal daarvoor hebben wij op Facebook het populaire een "Tegeltje van de week" album. Op onze Facebook pagina selecteren we namelijke elke week de leukste spreuk, ingezonden door één van onze fans. 

Tip! Bewaar de leukste uitspraken van uw kindje in het Milestone Mini Cards kinderuitstpraken bewaardoosje en voor de tweetaligen onder ons dit doosje is er ook in het Engels. Schrijf je het liever in een boekje? Dan is "Mijn mooiste brabbels en uitspraken" van Pauline Oud een aanrader.  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Deze gegevens graag invullen
Bekijk alle producten met tag