Welk materiaal (TOG waarde) kiezen?

Bemini heeft slaapzakken in 7 verschillende stoffen

Elke stof heeft zijn eigen warmtewaarde. De warmtewaarde wordt uitgedrukt in TOG waarde. In een warme zomer is het fijn om een ademende lichte slaapzak te hebben die niet te warm is. Zomerslaapzakken van jersey, badstof  of bamboe zijn dan geschikt. Wordt het kouder in de herfst dan kun je overstappen op de Kilty en Softy/Jersey. Deze kun je eventueel ook in een zachte winter gebruiken. Wordt het echt koud? Dan kun je overstappen op de warmste winterslaapzakken in Softy en Pady Jersey.

Wat moet ik onder de slaapzak dragen?

Je kan onder de slaapzak een romper en eventueel pyjama gebruiken. Afhankelijk van hoe snel je kindje het warm of koud heeft kun je een laagje toevoegen of verwijderen. Dit is vooraf niet te zeggen omdat iedere kindje weer anders is. Test dus even als je kindje slaapt hoe het nekje aanvoelt. Is dit normaal? Dus niet warm/klam of heel koud dan is het goed. Is het te warm haal er dan een laagje bv. de pyjama vanaf. Heeft je geen kindje geen pyjama aan probeer dan een dunnere romper. Is het te koud voeg dan een laagje toe bijvoorbeeld een warmere romper of een pyjama. 

 

SOORT STOF SEIZOEN TOG TEMP SLAAPKAMER  
JERSEY Zomer 0,5 21 - 24°C  
BADSTOF
TETRA JERSEY (HYDROFIEL)
Zomer 1 19 - 22°C  
BAMBOO Zomer 1 19 - 22°C  
KILTY
OSAKA
QUILTED

Herfst
Voorjaar
Koude zomer

Zachte winter

1,5 18 - 21°C  
SOFTY/JERSEY Winter 2 17 - 20°C  
SOFTY Winter 2,5 16 - 19°C  
PADY JERSEY
VELVET
TETRA PADY
Winter 3 15 - 18°C  

 

  • De TOG is een goede indicator maar kies je Bemini slaapzak vooral door ook te kijken wat hij of zij er normaal onder draagt. Dat telt allemaal mee voor het comfort van je baby. Een slaapzak met alleen een romper is koeler dan een slaapzak met romper, pyjama en sokjes.
  • De ideale babykamer temperatuur bevindt zich tussen 18°C en 20°C.
  • Een pasgeborene is nog niet sterk genoeg om zijn lichaamstemperatuur zelf te kunnen regelen. Onthoud een warme baby hoor je niet een baby die het koud heeft gaat vaak huilen. Dus bij twijfel is het beter om je kindje iets te koel dan te warm aan te kleden.
  • Kinderartsen raden aan om een slaapzak zoals de Bemini Magic Bag te gebruiken voor een veilige slaap.