Informatie en voorwaarden retourneren NL en BE

Update 14 april 2020. Vanwege de Corona crisis is de retourtermijn tijdelijk verlengd van 14 dagen naar 30 dagen. Zo heb je voldoende tijd om het pakketje indien nodig retour te sturen. 

Vanaf 28 euro gratis verzending en hou je minimaal 28 euro dan ook gratis retour.

 Op eigen kosten retourneren
Je mag uiteraard ook altijd op je eigen manier retourneren. De eventuele bijdrage in de retourkosten vervalt dan omdat je die zelf al hebt betaald. Vermeld dit dan wel op het retourformulier zodat dit in 1x goed wordt verwerkt. Retourneren is wel altijd op eigen risico. Bewaar je verzendbewijs dus goed. 

Het retouradres is:
Ik Ben Zo Mooi
Retourneren (op eigen kosten)
Oostpolderweg 1Q
4413NN Krabbendijke


Belangrijk

Maximaal 1 gratis retour aanvraag per bestelling 

Je kunt maximaal één keer per bestelling een pakket gratis retour sturen en maximaal 1 x per 2 weken. Heb je meerdere bestellingen dan kun je de retouren het beste verzamelen.
Wil je één bestelling in meerdere keren retourneren, dan is dit vanaf de tweede retour altijd voor je eigen rekening. (brievenbus €4,49 pakketpost €6,95) We zullen de retourkosten dan verrekenen met het retourbedrag. Je mag het pakketje ook zelf frankeren en afgeven op het postkantoor. Ons adres vind je hier.

Brievenbus post

Let op! Als je pakket door de brievenbus past, download dan het brievenbuspost label. Heb je het brievenbus label op je pakket geplakt en verzend je jouw pakketje toch via een postNL punt? dan worden daar extra kosten voor in rekening gebracht. Helaas moeten we deze dan doorrekenen aan de consument. Dit bedraagt €5,-.

Bestelling  retourneren vanwege korting

Mocht het om wat voor reden dan ook zo zijn dat je opnieuw dezelfde artikelen wilt bestellen of de bestelling wilt annuleren (bv omdat er een kortingscode op dat moment actief is of het product is elders goedkoper) neem dan eerst contact op met onze klantenservice ([email protected] of bel 085-8881540). Verzenden en retourneren brengt namelijk veel kosten met zich mee. In veel gevallen kunnen we dit op een andere manier oplossen. Zo worden er kosten en het milieu bespaart. 

Termijn terugbetaling

We verwerken je retour zo snel mogelijk en binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument de herroeping meldt. Tenzij Ik Ben Zo Mooi aanbiedt het product zelf af te halen, mogen we wachten met terugbetalen tot we het product hebben ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt.

Ik Ben Zo Mooi gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument. Bij een volledige retour worden ook eventueel betaalde verzendkosten terug betaald. 

Retourneren is op eigen risicio

Retourneren is wel op eigen risico. Bewaar dus je verzendbewijs altijd goed. (dit kan het bewijs zijn wat je krijgt van het postkantoor, maar mag in geval van verzending met brievenbuspost ook door middel van een foto/filmpje waarop duidelijk te zien is dat het pakketje in de bus wordt gedaan.) 

Als je wel aan de voorwaarden voldoet, maar toch zelf jouw pakket retourneert worden de kosten niet vergoed. We werken uitsluitend met de door ons opgestelde etiketten. 

14 dagen

Je hebt een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. 

Retourneren beschadigde artikelen / garantie

Als het bestelde artikel is beschadigd, een productiefout heeft of niet naar behoren werkt, ALTIJD eerst contact opnemen met de klantenservice. Mail hiervoor naar [email protected] of bel 085-8881540. 

Retour afzender

Stuur je het pakket retour afzender, dan berekent PostNL/DHL ons daar een strafporto voor à € 5,75. Dit bedrag zullen wij dan helaas van het aan jou terug te betalen bedrag in mindering moeten brengen. Volg dus bovenstaande instructies op.

Ik kan niet printen 

Heb je geen printer en stuur je een pakketje retour? Je kan na het aanmaken van je pakket verzendlabel ,de code die je per mail ontvangt, laten scannen op het postkantoor. Zij printen het label dan voor je uit. Lukt dit niet? Schrijf dan het retouradres en de gegevens over van het retouretiket.

Let op! Retouren zonder retourformulier kunnen wij niet aannemen. Je mag de gegevens van het retourformulier ook op een briefje overnemen. 

Retourneren vanuit het buitenland (buiten Nederland en België)

Retourneren is niet gratis. Klik hier

Uitgesloten van retourneren

Uitgesloten van retourneren zijn gepersonaliseerde/op maat gemaakte producten. Spenen kunnen na opening niet worden geretourneerd/geruild.

Uitgesloten van gratis retourneren zijn de Animal Riding X-Large dieren. Deze mogen na overleg wel retour maar dan op eigen kosten. De kosten van retourneren zijn afhankelijk van de grootte van het dier en de vervoerder. Informeer dus vooraf bij de vervoerder wat de retourkosten zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan.  

Ter indicatie retourneren binnen Nederland:
Retourneren via PostNL (large animal met inklapbare poten) vanaf: €12,71*

*Deze prijzen zijn een indicatie en hieraan kunnen geen rechten worden verbonden. Informeer altijd bij de vervoerder voor de exacte prijs. 

Ophalen op afhaalpunt
Kies je voor ophalen op een afhaalpunt en haal je het pakket niet binnen 1 week op? Dan stuurt PostNL het terug aan ons. In dat geval verwerken we deze als retour en wordt er altijd €6,49 aan verzendkosten verrekend.